Annikas minnesfond

Vår Historia

Annikas minnesfond registrerades i augusti 1987. Föreningen, där också Annikas mamma Anita ingår i styrelsen, är helt byggd på ideell grund med oavlönade arbetsinsatser. Föreningen är politiskt och religiöst obunden.

Föreningen tillkom efter 19-åriga Örebroflickan Annika Petterssons bortgång i cancer den 27 maj 1987. Annika hade i ett par artiklar i Nerikes Allehanda under vårvintern 1987 berättat om sin sjukdom, sin kamp och sin önskan om att svårt sjuka barn inte får glömmas bort och gömmas, att vi måste våga tala även om svåra sjukdomar. Dessa artiklar gav ett enormt gensvar från allmänheten. Annika och hennes mamma hade läst om ett mistelpreparat i tidningen och blev intresserade av att prova det.

Problemet var bara att preparatet var dyrt och pengar söktes i några olika fonder, men de räckte inte långt. Då engagerade sig en granne och startade en insamling. Genom att få så många som möjligt att skänka ett regelbundet bidrag hoppades Annika och hennes mamma kunna betala de allt större doser som krävdes av mistelpreparatet.

Pengar kom in från många olika håll. Pengar, som skulle ha räckt till behandling under längre tid än Annika hann leva. Ett av Annikas sista beslut var att pengarna som fanns kvar skulle gå till bildandet av en fond med målsättningen att hjälpa cancersjuka barn och deras föräldrar med det där extra som samhället har svårt att bistå med.

Fonden skulle samtidigt vara en föräldraförening som kunde förmedla kontakt med andra familjer med svårt sjuka barn.

AKTIVITETER

 

Förutom att vi med direkta medel stöttar barnen och deras familjer anordnar vi under året ett antal olika aktiviteter
som ger våra barn och deras familjer en möjlighet att komma ifrån vardagen och vara tillsammans.
 

 

Förra året var det cirka 30 personer som fick förmånen att följa med upp i det blå under denna flygdag. Vi grillade och turades om att flyga en sväng över Örebro. Detta är bara en av Annikas minnesfond årligt återkommande aktiviteter.

 

Under 2017 firade Annikas minnesfond 30 år och i samband med det arrangerade vi den 12 augusti en jubileumsfest. Vi var cirka 150 personer som hade en mycket trevlig sommardag. Det fanns trollkarl, ballongprinsessa, barnteater, hoppborg och en mängd andra aktiviteter på plats. Självklart bjöds det på fika och grillat.

 

Varje år i början av januari har Annikas minnesfond sin mycket populära julgransplundring. Mellan 200 till 250 personer kommer varje år till denna tillställning. Det är uppträdande, lotterier, dans kring granen och mycket mer. En julfest utan dess like.

 

Den 11 augusti genomför Annikas minnesfond sin traditionsenliga resa till Kolmården. Dagen är alltid lika trevlig, lättsam och mycket uppskattad.

 

Boda Borg i Karlskoga har blivit en populär aktivitet med utmanade celler för alla åldrar. När vi blir hungriga äter vi av den fantastiska tacobuffén.

I år har vi ännu inte bestämt datum för denna aktivitet. Vi återkommer med mer information.

 

Den 6 juni åker Sveriges MotorCyklister, SMC, kortege genom Örebro. Färden avslutas i Stadsparken där Annikas minnesfond serverar kaffe. Det är alltid lika populärt att komma och titta på detta pärlband av motorburna deltagare. Startavgifterna för kortegen skänker mc-åkarna till Annikas minnesfond.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM

this user does not exist

Vi I Fonden

Anita Nyström

Ordförande
anita@annikasminnesfond.se
073-229 00 59

Sara Falck
Britt Strömberg
Patrik Haginge
Birgith Ekblom
Kent Frulla
Gunilla Johannesson
Rolf Högqvist

 

 

Var med och gör skillnad!